Selfie Terakhir Sebelum Isteri Hamil Ditolak Jatuh Demi Wang Insuran

selfie terakhir

Seorang lelaki berpose untuk selfie terakhir dengan isterinya yang sedang hamil sebelum dia didakwa menolaknya dari tebing dalam usaha menuntut wang insurans untuk kematiannya.

Hakan Aysal, 40, dituduh membuang isterinya Semra Aysal, 32, dari tebing ketika bercuti di Butterfly Valley, tenggara Turki, pada bulan Jun 2018.

Puan Aysal dan anak mereka yang belum lahir, yang dia bawa untuk tujuh bulan, terbunuh seketika setelah jatuh hampir 1.000 kaki.

Baca: Kemalangan Di Singapura Dirakam CCTV, Wanita Berlari Redah Api

Gambar selfie terakhir pasangan yang diambil bersama menunjukkan mereka tersenyum di puncak tebing yang cerah, beberapa saat sebelum tragedi, yang Aysal mendakwa sebagai kemalangan.

Tetapi pendakwa raya mendakwa Aysal merancang pembunuhan itu supaya dapat menuntut insurans kemalangan diri yang diambilnya atas nama isterinya sebelum kematiannya, bernilai hampir £41,000 (RM229,4660 yang mana ‘satu-satunya penerima adalah dirinya’.

Dakwaan tersebut menyatakan bahawa Aysal telah menuntut pembayaran insurans sejurus selepas kematiannya, tetapi ditolak ketika berita siasatan dilancarkan.  Pendakwa mendakwa bahawa satu-satunya alasan pasangan itu duduk di atas tebing selama tiga jam adalah untuk memastikan tidak ada pengunjung lain yang berada di sekitar.

Semra Aysal bersama suami Hakan Aysal.
Pendakwa mendakwa Aysal menunggu di tebing selama tiga jam sehingga mereka bersendirian sehingga dia dapat membunuh isterinya (Gambar: Newsflash)

Sebaik sahaja dia menyedari mereka sendirian, dia sengaja membunuh Puan Aysal dengan mendorongnya keluar dari tebing. Aysal ditangkap pada bulan November tahun lalu kerana ‘pembunuhan sengaja’, yang ditolaknya. Dia memberitahu perbicaraan di Mahkamah Tinggi Fethiye: ‘Setelah mengambil gambar, isteri saya meletakkan telefon di dalam begnya.

Kemudian dia meminta saya memberikannya telefon. “Saya bangun dan kemudian mendengar isteri saya menjerit di belakang saya ketika saya berjalan beberapa langkah untuk mendapatkan telefon dari begnya. Semasa saya berpatah balik, dia tidak ada di sana. Saya tidak mendorong isteri saya.

Dalam wawancara video yang disampaikan di mahkamah, saudara mangsa, Naim Yolcu, berkata:‘ Ketika kami pergi ke Institut Perubatan Forensik untuk mendapatkan mayat, Hakan duduk di dalam kereta. “Saya dan keluarga hancur, tetapi Hakan tidak kelihatan sedih.”

Dia menambah: ‘Kakak saya selalu menentang mengambil pinjaman. Namun, setelah dia meninggal, kami mengetahui bahawa dia mempunyai tiga pinjaman yang dikeluarkan oleh Hakan bagi pihak adikku.  Juga, Hakan takut akan ketinggian, sukan ekstrem apa yang akan dia lakukan ketika dia takut ketinggian?

Ketika ditanya mengenai premium insurans yang dipersoalkan, Aysal berkata: ‘Saya telah berminat dengan sukan ekstrem sejak 2014; payung terjun, bungee jumping, arung jeram.  Itulah sebabnya saya mempunyai insurans hayat sebelum saya berkahwin.

“Dia juga disoal mengenai artikel dalam polisi insurans yang menyatakan bahawa dia akan menjadi” pewaris “jika isterinya meninggal. “Saya tidak banyak meneliti polisi,” katanya kepada mahkamah. ‘Jurubank mengatur kertas kerja. Saya hanya membawanya kepada isteri saya untuk menandatanganinya. “Perbicaraan diteruskan.

Sumber: metro.co.uk

 

About admin 1105 Articles
Informasi, Fakta, Perkongsian Bermanfaat, Sejarah, Sukan dan Tidak Ketinggalan Berita Viral dan Hiburan

Be the first to comment

Leave a Reply