Pindah Rumah Flat Dengan Lembu

Pindah Rumah Flat Dengan Lembu

Pindah Rumah Flat Dengan Lembu

Bukan hanya membawa harta benda, seorang penduduk kampung di Sichuan, China turut membawa ternakan lembu ketika berpindah ke rumah flat.

Wanita itu mencetuskan debat dalam media sosial Douyin apabila video menunjukkan tujuh anak lembunya ‘berehat’ di balkoni tingkat lima rumahnya tular sejak 19 Julai lalu.

Difahamkan, kediaman itu dihuni penduduk yang dipindahkan dari kampung setinggan kawasan berhampiran.

Penduduk mula menyedari lembu ‘menghuni’ flat itu selepas mendengar bunyi ternakan berkenaan dan bau busuk.

Ada penduduk yang merekod bunyi terbabit dan berkongsi dalam kumpulan sembang, menurut agensi Fengmian News yang dilapor AsiaOne.

“Menjelang tengah hari, kes penternakan haram itu tersebar dan semua orang bercakap mengenainya, sebelum saya membuat laporan kepada pihak berkuasa,” kata seorang penduduk.

Tujuh lembu itu yang setiap satu berat antara 10 ke 20 kilogram, hanya berada di balkoni flat selama sehari, sebelum pihak berkuasa mengambil tindakan.

Dilaporkan pemilik ternakan itu tidak memberi kerjasama ketika operasi pihak berkuasa 14 Julai lalu, namun semua anak lembunya tetap berjaya dipindahkan dan disita sehingga keesokan hari.

Penduduk berkata tidak melihat lembu terbabit selepas itu, namun pada hari ia diserahkan kembali kepada pemilik, mereka mendapati semua ternakan itu diletakkan dalam kenderaan di luar flat.-hmetro

About admin 1105 Articles
Informasi, Fakta, Perkongsian Bermanfaat, Sejarah, Sukan dan Tidak Ketinggalan Berita Viral dan Hiburan

Be the first to comment

Leave a Reply