Lelaki Sakit Perut Disahkan ‘Hamil’

gambar hiasan

Seorang lelaki di China yang mengalami sakit perut gusar selepas dia disahkan ‘hamil’ oleh doktor selepas menjalani pemeriksaan di sebuah hospital.

Memetik portal Global Times, kejadian itu bermula selepas lelaki dari Zhongshan, selatan China, wilayah Guangdong itu mendapatkan rawatan di hospital pada Isnin.

Pihak hospital memutuskan membuat ujian ultrabunyi selepas lelaki itu mengadu sakit perut.

Baca: Ikat Tiub Fallopio, Wanita ini Nekad Tidak Mahu Hamil Selamanya

Namun, apa yang memeranjatkan, laporan ujian itu mengesahkan lelaki itu hamil dengan embrio normal.

Lelaki dikenali sebagai Wu yang terkejut dengan laporan berkenaan, meminta doktor membuat penjelasan lanjut hasil laporan dikeluarkan itu menyebabkan pihak hospital segera melakukan penelitian semula.

Selepas meneliti perkara itu, doktor yang merawatnya memohon maaf kerana mendapati pihaknya melakukan kesilapan.

Doktor itu mendakwa, petugas hospital itu terlupa memadamkan laporan diagnosis pesakit terdahulu sebelum salinan sama diberikan kepada Wu.

Wu akhirnya dapat menarik nafas lega selepas disahkan tidak hamil selain tidak mengalami masalah kesihatan yang serius.-hmetro

Lelaki Transgender Thomas Beatie Hamil

Pada tahun 2008, seorang lelaki Thomas Beatie mendapat perhatian media selepas mengumumkan kehamilannya pada tahun 2007. Thomas Beatie mendapatkan sperma daripada penderma tanpa nama dan beliau mampu hamil kerana telah memelihara organ reproduktifnya. Thomas Beatie digelar sebagai ‘Pregnant Man’ kerana merupakan lelaki pertama yang hamil. Kini, beliau telah melahirkan 3 orang anak dengan isterinya, Nancy.  

About admin 1105 Articles
Informasi, Fakta, Perkongsian Bermanfaat, Sejarah, Sukan dan Tidak Ketinggalan Berita Viral dan Hiburan

Be the first to comment

Leave a Reply