Lelaki Rempuh Premis Sebelum Maut Kemalangan Sempat Rakam Video Luah Tekanan

Tersebar klip video menunjukkan seorang lelaki menceritakan kesengsaraan dan kemurungan dihadapinya di tempat kerja muncul beberapa jam selepas beliau merempuh pejabatnya itu dengan kenderaan dan kemudiannya maut dalam kemalangan dengan sebuah lori.

Sebelum ini dilaporkan seorang lelaki yang dipecat baru-baru ini merempuh sebahagian premis syarikatnya di Perak dan melontar ‘molotov cocktail’ ke dalam pejabat HR.

Beliau meninggalkan bangunan syarikat itu dengan berjalan kaki dan sejam kemudian menemui ajal selepas dilanggar oleh sebuah lori semasa melintas jalan.

Dalam video tersebut, lelaki berumur 50-an itu berkata, prestasi kerjanya baik sejak menyertai syarikat terbabit dengan memperoleh bonus, kenaikan gaji dan insentif lain.

Tahun ini katanya, bonusnya lewat dan beliau tidak mendapat kenaikan gaji atau insentif lain.

Katanya, beliau didakwa mempunyai “isu prestasi”, tetapi tiada sebarang bukti yang menunjukkan kelemahannya pernah ditunjukkan.

“Sekiranya saya mempunyai isu prestasi, anda harus menghubungi saya, memberitahu saya dan kami perlu memperbaikikannya,” beliau dilaporkan berkata demikian dalam video itu.

Beliau mendakwa pernah meminta untuk bertemu pegawai atasan, tetapi tidak diendahkan.

“Kehidupan saya sengsara sekarang. Saya tidak dapat tidur pada waktu malam,” katanya.

Lelaki itu berkata, beliau tidak pernah memerlukan sebarang ubat selama 20 tahun lepas, tetapi perlu mengambil pelbagai ubat baru-baru ini disebabkan tekanan.

“Tahukah anda betapa tertekannya saya sekarang?”

Dalam video itu juga, beliau berulang kali mengucap terima kasih kepada beberapa orang rakan sekerja yang membantunya mengatasi masalah itu.

“Mungkin esok saya tidak ada lagi. Siapa tahu?” katanya hampir menangis.

Lelaki itu berkata, tekanan itu bukan berpunca daripada pekerjaan, tetapi “beberapa orang” yang bekerja dengannya.

“Lihat kes saya dan berlaku adillah kepada saya. Jika anda fikir saya melakukan salah, tunjukkan. Saya sangat tertekan.”

Katanya, beliau membuat 2 laporan polis berhubung keadaan yang dihadapi di tempat kerja dan dakwaan tentang amalan perkauman dalam syarikat itu.

“Terima kasih banyak-banyak, saya merindui kamu,” katanya di akhir rakaman video itu.

Syarikat itu dihubungi untuk mendapat respons dan tidak akan mendedahkan namanya semasa menunggu ulasan syarikat.

Krefit: FMT

Baca info: Gadis 16 Tahun Nekad Lari Sering Dirogol Bapa Kandung

About admin 1105 Articles
Informasi, Fakta, Perkongsian Bermanfaat, Sejarah, Sukan dan Tidak Ketinggalan Berita Viral dan Hiburan

Be the first to comment

Leave a Reply